top of page

Hva er forskjellen mellom netto måling og netto regning?

Så du vurderer å installere solcellepaneler på taket ditt og lurer på hva forskjellen er mellom netto måling og netto regning? Det kan være litt forvirrende, men i denne artikkelen skal vi forklare forskjellene og hva det betyr for deg som solcelleeier.


Netto måling og netto regning er to forskjellige måter å måle og kreditere overskuddsenergi som produseres av solcellepaneler. Her er en enkel forklaring på forskjellen mellom disse to:


Netto måling: Dette er en ordning som tillater solcelleeiere å sende overskuddsstrøm tilbake til strømnettet og motta kreditt for denne strømmen på neste strømregning. Med netto måling vil overskuddsenergien som produseres av solcellepanelene dine, mates tilbake til strømnettet, og du får kreditt for denne energien når du trenger å trekke strøm fra nettet. Dette betyr at du betaler for netto strømforbruket ditt, som er forskjellen mellom strømforbruket ditt og overskuddsenergien som produseres av solcellepanelene dine.


Netto regning: Dette er en annen måte å kreditere overskuddsenergi produsert av solcellepaneler. Med netto regning vil du motta betaling for all overskuddsenergi som produseres av solcellepanelene dine og som mates tilbake til strømnettet. Du vil ikke motta kreditt på neste strømregning, men i stedet vil du få betalt for all overskuddsenergi som produseres av solcellepanelene dine.


Hva betyr dette for deg som solcelleeier?

Det er viktig å forstå forskjellen mellom netto måling og netto regning når du installerer solcellepaneler. Hvis du bor i et område med høy strømpris, kan det være mer lønnsomt å velge netto regning. Imidlertid, hvis strømregningen din er basert på en progressiv tarifferingsordning, der strømprisen øker jo mer strøm du bruker, kan det være mer gunstig å velge netto måling.


Når det gjelder plassering av solcellepaneler, kan solcelletak være en god løsning. Solcelletak er en type taktekking som integrerer solcellepaneler i taktekkingen. Dette gir en sømløs og estetisk tiltalende måte å produsere solenergi på. Solcelletak fungerer best på tak som har god eksponering mot solen og som ikke er skyggefulle.


Plassering av solceller kan du også lese mer av HER.

Finn solcelle tilpasset dine ønsker

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av solcellevelgeren.no

🔒Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Solcellepanel har blitt stadig mer populært i takt med økende miljøbevissthet og ønske om å redusere strømregningen. Hvis du vurderer å installere solcellepanel på ditt hjem eller bedrift, kan det være lurt å få tilbud fra flere leverandører for å finne den beste prisen og kvaliteten. Vår tjeneste tilbyr nettopp dette - vi kobler deg med anerkjente leverandører som kan gi deg tilbud på solcellepanel og montering av solceller. Start din reise mot en mer bærekraftig og økonomisk fremtid i dag!

bottom of page