top of page

Så enkelt får du solcellepanel til huset ditt

Solcellepaneler – En miljøvennlig og kostnadseffektiv løsning for fornybar energi

Solcellepaneler har blitt en stadig mer populær løsning for å produsere egen strøm. Ikke bare er det en miljøvennlig og bærekraftig løsning, men det kan også være en kostnadseffektiv investering på sikt. I denne artikkelen vil vi gå gjennom noen steg du kan ta for å få et godt resultat når du skal installere solcellepaneler på ditt tak.


Planlegg for solforholdene


Det første du må gjøre er å finne ut hvor ditt hus har best solforhold. Du kan bruke solkartet på vår nettside for å søke opp din adresse og finne ut hvor det er best å plassere solcellepanel på ditt tak. Normalt vil det være sørsiden av taket som har de beste solforholdene, men det kan variere avhengig av din lokasjon og omgivelsene. Det er viktig å plassere panelene der de får mest mulig sollys i løpet av dagen, så tenk igjennom om det er noen høye trær, master eller andre hindringer for solen som kan skygge for panelene.


Beregn ditt strømforbruk


For å finne ut hvor mange solcellepaneler du trenger, er det viktig å vite hvor mye strøm du bruker. Du kan finne denne informasjonen på din strømregning. Ofte lønner det seg å velge størrelse på solcelleanlegget basert på strømforbruket ditt. Har du et høyt forbruk, kan det være smart å ha flere solcellepaneler, mens du gjerne kan klare deg med mindre om du har et lite forbruk.


Sjekk takets tilstand


Det er viktig å gjøre en vurdering av taket ditt før du installerer solcellepaneler. Om du ikke har et helt nytt tak, går det likevel helt fint å montere solcellepaneler. Så lenge taket er i god stand er det ikke noe problem å montere anlegget over taksteinene. Har du et eldre tak kan det være et alternativ å fjerne takstein på et mindre område og felle ned solcellepanelene. Du kan lese mer om ulike løsninger for solceller på taket på vår nettside.


Motta Enova-støtte ved montering av solcelleanlegg


Etter at solcelleanlegget er montert, kan du registrere solcelleanlegget på nett og motta Enova-støtte på opp til 47,500kr. Enova-støtten kan dekke en betydelig del av kostnadene for installasjon av solcelleanlegget, og beløpet du mottar vil avhenge av størrelsen på anlegget og hvor mye energi det produserer. For å få Enova-støtte må solcelleanlegget være montert av en autorisert installatør, og du må søke om støtte innen seks måneder etter installasjonen er fullført. Enova-støtten kan være en finansieringsmulighet som gjør at du kan realisere drømmen om å produsere din egen strøm på en rimeligere måte. Klikk på knappen under for å mer informasjon om Enova-støtte og søknadsprosessen.
Finn solcelle tilpasset dine ønsker

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende!
Leveres av solcellevelgeren.no

🔒Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Solcellepanel har blitt stadig mer populært i takt med økende miljøbevissthet og ønske om å redusere strømregningen. Hvis du vurderer å installere solcellepanel på ditt hjem eller bedrift, kan det være lurt å få tilbud fra flere leverandører for å finne den beste prisen og kvaliteten. Vår tjeneste tilbyr nettopp dette - vi kobler deg med anerkjente leverandører som kan gi deg tilbud på solcellepanel og montering av solceller. Start din reise mot en mer bærekraftig og økonomisk fremtid i dag!

bottom of page